Den otevřených vrat 2023

Bylo to cool 🐑 díky všem, kdo přišli!⚡Buřanka dostala svému jménu – blesk udeřil do stromu pouhých 60 metrů od místa, kde jsme měli stánky. Naštěstí se nikomu nic nestalo a událost všechny docela nabila😉

Útoky vlka na naše stádo ovcí

Vlkovi a jeho návratu do volné přírody jsem vždy fandila. Se zájmem jsem sledovala, jak se s ním vypořádávají chovatelé ovčáci na Broumovsku, kde se za nadšeného přihlížení ochránců přírody i veřejnosti usídlily vlčí smečky už před lety, hledala si fotky z fotopastí, s radostí sledovala vyvádění mláďat a informace z telemetrických obojků. Upozornění: fotky a videa v tomto článku obsahují naturalistické záběry ovcí po útoku vlka – taková je prostě realita.

Jak vyrobit plstěná velikonoční vajíčka

Velikonoce jsou za rohem! Ráda se na ně dívám jako na oslavu jara, na které se po dlouhé zimě už všichni těšíme – sníh je u nás klidně 6 měsíců v roce. I teď u nás sněží! První jarní květinky ale začínají rašit u nás na zahradě až poté, co v nížině už odkvétají, tak se alespoň výzdobou doma ladím do jarní nálady. A velikonoční dekorace si doma postupně aranžuji už dopředu, abychom si je mohli užít celé týdny. Je škoda tu krásu připravit jen na ty tři víkendové dny. Letos jsem vyzkoušela plstěná velikonoční vajíčka a ráda se podělím, jak na to.

Jaro na farmě – čekáme na mláďata a malé (velké!) překvápko!

Dokonce i u nás už se zima blíží ke konci a my s nadějí vyhlížíme jaro. Sice stále běžně poletují vzduchem spíše sněhové vločky než kapky vody a čekáme ještě i úplnou sněhovou peřinu, ale jsou tu jisté neklamné známky – na okenním parapetu už narcisy dovezené z nížiny odkvétají, ale i první jarní kytičky na zahradě se začínají probouzet a opatrně vykukovat ven, alespoň ty, které od podzimu nevyhrabali psi.

Název projektu – rozmetadlo statkových hnojiv

Hlavní cíl projektu: Pořízení rozmetadla statkového hnoje, modernizace a zvýšení efektivity při nakládání se statkovými hnojivy v rámci provozu ekofarmy. Cílem je „Podpora projektů konečných žadatelů naplňující cíle SCLLD MAS Frýdlantsko – Beskydy z.s.“

Naše farma v časopisu Marianne Venkov & Styl

Podle časopisu Marianne Venkov & Styl si tu na horách žijeme na vlněném obláčku :-) Celodenní focení a povídání => 6 stránek únorového čísla roku 2021. Se svolením článek na našich stránkách sdílíme a přejeme pěkné počteníčko ;-)